Dorpstheater

Binnenkort in ons Dorpstheater

‘75 jaar vrijheid’ in Dorpstheater

Zo bijzonder als het Dorpstheater 2019 afsloot, met een geweldige eerste Oudejaarsconference, zo bijzonder is ook de eerste activiteit van het Dorpstheater in 2020. Op vrijdag 3 april vormt het kleine theater in dorpshoes Erve Boerrigter het sfeervolle decor voor een avond die geheel in het teken staat van het thema ’75 jaar vrijheid’. Met deze voorstelling haakt het Dorpstheater in op de vele activiteiten die overal in het land worden georganiseerd, omdat het dit voorjaar driekwart eeuw geleden is dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog (op Nederlands grondgebied). Ook in De Lutte zal begin april de nodige aandacht worden geschonken aan deze historische gebeurtenis.

’75 jaar vrijheid’ is een voorstelling die bestaat uit boeiende verhalen en mooie liedjes over vrijheid. Het programma bestaat uit twee muzikale blokken en vier blokken waarin dorpsgenoten vertellen over vrijheid en wat dat voor hen persoonlijk, maar soms ook voor anderen, betekent. Het aardige van deze unieke voorstelling is dat er een aantal Luttenaren op het podium verschijnt dat nog niet eerder zo in de schijnwerpers heeft gestaan. We gaan bijvoorbeeld in gesprek met twee oudere inwoonsters van ons dorp die de oorlogsjaren heel bewust hebben meegemaakt. Maar we krijgen ook te horen hoe het vrijheidsgevoel eruit ziet van een wandelaar met een passie voor klootschieten (of is het nou net andersom) en een leerkracht die thuis niet de enige oldtimer is. Verrassend wordt zeker de gezamenlijke bijdrage van de jagende slager en de jagende stukadoor. Tel daarbij op een muzikaal duo met bijna 75 jaar podiumervaring en een jonge zangeres/gitariste die al vaker heeft laten zien wat ze in haar mars heeft en het mag duidelijk zijn dat hier inderdaad sprake is van een gedenkwaardige avond.

Kaarten voor deze voorstelling op vrijdag 3 april (aanvang 20.00 uur) kosten 7,50 per stuk (incl. een kop koffie/thee voor aanvang). De kaartverkoop begint zaterdag 29 februari om 09.00 uur. De enorme toeloop voor de kaarten van de Oudejaarsconference heeft ons doen besluiten de kaarten alleen nog maar online aan te bieden (www.dorpshoes.nl). Op deze manier kunnen we er voor zorgen dat het (beperkte) aantal kaarten ook op volgorde van aanmelding wordt verstrekt. Per persoon kunnen maximaal vier kaarten worden besteld. Vooraf bellen met het dorpshoes heeft geen zin en ook aan de balie van het dorpshoes zijn geen kaarten verkrijgbaar. Wie er graag bij wil zijn, dient 29 februari op tijd zijn of haar bestelling te plaatsen.

Om op de hoogte te blijven van alle activiteiten of om kaartjes te reserveren, kunt u gebruik maken van het formulier onderaan deze pagina. Uw reservering is pas definitief nadat u een bevestiging van ons hebt ontvangen.

Door het invullen van onderstaand formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring.