Dorpstheater alsnog in het teken van vrijheid

Zondag 2 april 2023 – Aanvang 15.00 uur – Zaal open om 14.30 uur

De aanhouder wint. Drie jaar later dan gepland presenteert het Dorpstheater op zondag 2 april (aanvang 15.00 uur) alsnog een bijzonder programma, dat volledig in het teken van vrijheid staat. Een thema dat bij iedereen totaal verschillende gedachten oproept. De artiesten en dorpsgenoten die dit keer in de schijnwerpers komen te staan, vertellen of zingen over wat vrijheid voor hen betekent.

Om te vieren dat ons dorp op 2 april 1945 werd bevrijd van de Duitse bezetters hadden diverse verenigingen drie jaar geleden de krachten gebundeld. Een van de activiteiten die op de kalender stond, was een speciale voorstelling in het Dorpstheater over het thema vrijheid. Hoewel die voorstelling meerdere keren op het laatste moment moest worden afgeblazen, hield het team van het Dorpstheater vast aan dit idee. Net als oude wijn is dit project er met het verstrijken van de jaren alleen maar beter op geworden.

In de voorstelling ‘Vrijheid’ worden persoonlijke verhalen over vrijheid afgewisseld met liedjes waarin dit begrip een belangrijke rol speelt. De muzikale noten worden verzorgd door een aantal bekende gezichten uit het dorp. Fleur Benneker (zang/gitaar), Wilfried Jansink (gitaar/zang) en Ronald Roord (bas/zang) vormen een gelegenheidstrio, dat bekende en misschien wat minder bekende liedjes over vrijheid gaat brengen. Ook van de partij is ‘Singing’ Jolanda Wigger, die eind vorig jaar haar eerste optreden in het Dorpstheater verzorgde.

Voor de persoonlijke verhalen zorgen Timo Lage Venterink, Henri uit het Broek, Harry Wigger en twee oudere dorpsgenoten.Timo neemt zijn wielrenfiets mee naar De Lutte om zijn enorme passie voor de wielersport en het gevoel van vrijheid dat een rit op de fiets hem bezorgt kracht bij te zetten. Een gevoel dat Harry krijgt als hij op zijn oude motor uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog over de straten zoeft. Henri volbracht de bedevaartstocht naar Santiago de Compostella en vertelt wat deze voettocht voor hem betekende. Harry Nijhuis tenslotte gaat met tweede oudere Luttenaren in gesprek over hun herinneringen aan de bevrijding in april 1945.

‘Vrijheid’ wordt een voorstelling zoals die nog niet eerder in het Dorpstheater te zien was. Al was het alleen omdat het de eerste matineevoorstelling op een zondagmiddag is. Aanvang 15.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur. Kaarten voor deze eenmalige voorstelling kosten tien euro en zijn verkrijgbaar aan de balie van dorpshoes Erve Boerrigter.