Dorpstheater

Binnenkort in ons Dorpstheater

Het oude jaar uit in het Dorpstheater!

Let op: Deze voorstelling is uitverkocht!

Niet zonder de trots kan het team van het Dorpstheater bekend maken, dat het oude jaar op unieke wijze wordt afgesloten. Op zaterdag 28 december is het Dorpstheater in dorpshoes Erve Boerrigter namelijk het decor voor de Eerste Lutter Oudejaars Conference. Een programma met natuurlijk veel humor, mooie (luister)liedjes en – onvermijdelijk bij de overgang naar alweer een nieuw jaar- ook een terugblik op het voorbije jaar.

De voor de hand liggende vraag is dan: wie gaat dit spektakelstuk verzorgen. Zoals dat verwacht mag worden van een Lutter Oudejaars Conference wordt deze volledig verzorgd door Lutter artiesten. Het gesproken woord komt van Paul Wiefferink (bekend als ProatPaul en in 2014 winnaar van het Twents Buutfestival), Miriam Bekke (dit jaar een van de hoogtepunten op de gala van de Bosduvelkes) en Ineke Haar Man, een nieuwkomer op de theatervloer. Op de hem bekende wijze neemt Paul lokale en landelijke politici op de hak. Miriam richt zich vooral op de dorpse zaken en zal ongetwijfeld met keuzestress te maken krijgen bij het samenstellen van haar jaaroverzicht. De sportieve hoogtepunten van 2019 worden op bijzondere wijze gepresenteerd door Ineke Haar Man.

De muzikale omlijsting van deze avond wordt onder meer verzorgd door zanger Hans Leferink, gitarist/zanger Wilfried Jansink en pianist Hans Hoogstrate. Waarbij niet uitgesloten is dat nog enkele gastmuzikanten zich op het podium van het feestelijke aangeklede Dorpstheater zullen melden. Op voorhand lijken Miriam Bekke’s ode in het Twents aan De Lutte en Hans Leferinks Twentse interpretatie van ‘Window of my eyes’ (een klassieker van Cuby & the Blizzards) hoogtepunten van de avond te gaan worden.

Kaarten voor de Eerste Lutter Oudejaars Conference kosten tien euro per stuk. Iets duurder dan u van ons gewend bent, maar daarvoor krijgen de bezoekers nog meer waar voor hun geld. Naast de gebruikelijk kop koffie/thee voor aanvang van de voorstelling krijgt u in de pauze een drankje en een lekkernij aangeboden die passen bij de tijd van het jaar. Ook voor deze voorstelling geldt geen dresscode. Maar tussen kerst en oud en nieuw zou het credo kunnen zijn: Trek oe beste pak an, het kan en het mag! Voor deze laatste voorstelling van 2019 is opnieuw een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. Vol is inderdaad vol.