Dorpstheater

Binnenkort in ons Dorpstheater

Let op: Jan Riesewijk nog niet in Dorpstheater!!!

De voorstellingen die Jan Riesewijk op vrijdag 20 en zaterdag 21 september in het Lutter Dorpstheater zou geven, gaan helaas niet door. In verband met privé-omstandigheden is de Losserse cabaretier niet in staat om dit weekend naar Erve Boerrigter te komen. In overleg met het team van het Dorpstheater wordt geprobeerd zo snel mogelijk twee nieuwe speeldata te vinden. De bestelde kaarten blijven uiteraard geldig voor die nieuwe datums. Wie al kaarten had ontvangen (en betaald) en niet in staat is om de voorstellingen op de nieuwe datum bij te wonen, kan de kaarten inleveren bij de balie van het dorpshoes en krijgt zijn of haar geld terug.

Jan Riesewijk solo in Lutter Dorpstheater

Hij laat zijn populaire alter ego Kardinaal Schötelkaamp die avond thuis in Losser. Wat de bezoekers van het Lutter Dorpstheater dan wel kunnen verwachten tijdens de voorstelling die Jan Riesewijk op vrijdag 20 september in dorpshoes Erve Boerrigter geeft? Een avondje met Twents dialect, gedichten, accordeonmuziek en een enkele korte conference.

Jan Riesewijk in DorpstheaterDe programmeurs zijn er trots op dat ze Riesewijk hebben kunnen strikken voor het Dorpstheater. Met zijn gortdroge humor is hij een graag geziene gast op de lokale carnavalsgala en andere bijeenkomsten in het dorp van de Hellehond die een vrolijke noot nodig hebben. Volgende maand verzorgt hij met de overige leden van het theater- en muziekgezelschap Tweeduuster een aantal try-outs van de voorstelling ‘In de tied’. Een programma met ‘mooie leedkes’ en ‘gezellige vertelsels’ in de ‘modersproake’. De première van deze voorstelling vindt in oktober plaats in De Kleine Willem te Enschede.

In de aanloop naar dat feestelijke moment komt Riesewijk op 20 september nu dus in zijn eentje naar De Lutte met een programma dat voor zijn doen behoorlijk serieus is. „Ik moet het alleen doen”, meldt Jan, „neem alleen mijn accordeon mee.” Waar hij als cabaretier en als kardinaal Schöttelkaamp de lachers moeiteloos op zijn hand weet te krijgen, laat Riesewijk zich nu van een andere kant zien. Een uitdaging die hem trekt. „Ik vind het juist mooi om eens iets anders te doen.” Om die reden laat hij de typetjes waar hij bekend mee is geworden, ook thuis, benadrukt Riesewijk. Naast de serieuze onderdelen blijft er natuurlijk ook nog wel wat te lachen over. Alles in het tweeduuster (schemer) tussen ‘mien schoonmoo Maria en de Heilige Maria’ komt aan de orde.

Kaarten voor deze voorstelling (aanvang 20.00 uur) kosten 7,50 euro per stuk (incl. consumptie voor aanvang van de voorstelling). De voorverkoop begint op donderdag 29 augustus. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de balie van dorpshoes Erve Boerrigter of te reserveren via het web-formulier onder aan deze pagina. Voor deze voorstelling zijn maximaal tachtig kaarten beschikbaar.


Houd voor meer informatie over dit programma onze Facebook-pagina, dorpsblad ’t Luutke en de regionale dag- en weekbladen goed in de gaten. Binnenkort worden meer details bekend gemaakt. Met ingang van dit nieuwe seizoen kunnen kaarten voor alle voorstellingen in het Dorpstheater ook per e-mail worden besteld. Wat gebleven is, is de exclusiviteit van alle activiteiten. Vol blijft nog steeds vol. Wij hebben er ongelofelijk veel zin in en hopen dat dat bij u niet anders zal zijn. U hoort nog van ons!