Sint Plechelmus Harmonie

[ebs_carousel itemnum=”4″ order=”ASC” orderby=”rand” slideineffect=”fadeInLeft” interval=”3000″ navigation=”side” style=”multiitem” pause=”true” type=”gallery” posts=”post:category(23-#-6|);,calendar:calendar_feed();calendar_type();”]

Historie en heden

De Lutterse Sint Plechelmus Harmonie werd opgericht op 2 maart 1902. en is daarmee de oudste muziekvereniging uit de gemeente Losser. De Sint Plechelmus Harmonie speelt sinds de oprichting een belangrijke rol in het dorpsleven. Door de jaren heen heeft het lidmaatschap van de muziekvereniging aan vele leden op meerdere manieren voldoening gegeven.

Je beleeft plezier aan het samen maken van muziek en je bent ook nog eens dienstbaar aan onze eigen dorpsgemeenschap door klank en kleur te geven aan velerlei activiteiten in ons dorp. Vanaf 1902 tot aan de dag van vandaag is één kenmerk blijven bestaan, namelijk de eigen typische verenigingsfeer met veel saamhorigheid en gezelligheid.

Het huidige streven van zowel bestuur, dirigent, instructeur, en uiteraard de leden is dan ook: het behalen en behouden van een goed muzikaal niveau met behoud van de eigen verenigingssfeer.

Naast het harmonieorkest en de slagwerkgroep, heeft de muziekvereniging ook een aspirantenorkest. De Sint Plechelmus Harmonie houdt zich voornamelijk bezig met het geven van concerten en serenades. Bovendien verleent zij medewerking aan allerlei activiteiten die plaatsvinden in de Lutterse gemeenschap, zoals intocht St. Nicolaas, carnavalsoptocht, viering Plechelmusfeest in de parochiekerk.

Het harmonieorkest en het aspirantenorkest staan onder leiding van Henk Veneman en de slagwerkgroep staat onder leiding van Gerard oude Spraaksté.

 [ebs_space height=”20″]

 Kenmerken

Anno 2012 heeft de Sint Plechelmus Harmonie ca. 90 leden waarvan een groot deel uit jeugdleden bestaat. De vereniging treedt in verschillende samenstellingen naar buiten en kent een aantal groepen, te weten:

  • het harmonieorkest,
  • het tamboerkorps c.q. slagwerkgroep,
  • het introductieorkest.

Voor meer informatie of indien u belangstelling heeft om lid te worden kunt u vrijblijvend contact opnemen.

 

[servicebox icon=”fa-home” icontype=”fa” icon_size=”40″ iconbg_size=”60″ iconbg_radius=”50″ margin_bottom=”30″ margin_top=”30″ iconbgcolor=”#FFFFFF” iconcolor=”#777777″ headingtype=”h1″ heading=”Contact Info” readmorestyle=”default”]

Dennis Schasfoort

[icon type=”fa fa-phone” fontsize=”16″] (0541) 66 30 10

[icon type=”fa fa-envelope” fontsize=”16″]

[icon type=”fa fa-globe” fontsize=”16″] www.plechelmusharmonie.nl

[/servicebox]

 

[thumbnail src=”https://www.dorpshoes.nl/wp-content/uploads/2012/05/Logo-Sint-Plechelmus-Harmonie.jpg”]